пятница, 27 октября 2023 г.

І народу без мови нема...

 



     Любити, шанувати і плекати рідну мову - святий обов'язок кожного українця. А надто сьогодні в такі неспокійні часи для нашої держави. В 2023 році День української писемності та мови відзначаємо - 27 жовтня через перехід на новий церковний календар. Це свято було встановлено Указом президента України від 6-го листопада 1997-го року і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Преподобного Нестора-Літописця і починається писемна українська мова.

     Упродовж століть українська мова так само, як і український народ, зазнавала суттєвих утисків і заборон. В умовах численних окупацій іноземними загарбниками, зберегти українську мову означало зберегти націю, зберегти нашу українську самобутність. Українська мова пройшла тернистий шлях становлення і розвитку.

     Ми маємо безцінний дар - одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Для українського народу мова завжди була одним з найцінніших скарбів.

    До Дня української писемності та мови в Артелярщинській сільській бібліотеці до уваги користувачів представлена літературно-книжкова виставка "Кохані звуки, рідне слово - моя сердечна українська мова" Тут представлені книги та посібники з української мови, словники, у яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу - української мови. 

     Любіть, шануйте, поважайте, плекайте рідну мову та вдосконалюйте її, адже вона, як і Україна, - у кожному серці.







Комментариев нет:

Отправить комментарий