пятница, 25 июня 2021 г.

Конституція України: правова основа української держави

    



                             Всіх громадян з днем Конституції  вітаємо,

                             Мирного і щасливого життя бажаємо,

                             Хай завжди процвітає країна,

                             Нехай у достатку живе кожна родина.



   День Конституції України щороку відзначається 28 червня. У цей день 25 років тому наша країна отримала свій найважливіший і головний документ - Конституцію.




     Прийняття п'ятою сесією Верховної Ради України 28 червня 1996 року Конституції України стало найважливішою подією в житті українського народу після проголошення 24 серпня 1991 року всенародним голосуванням Акта проголошення незалежності України. Тим самим було завершено процес стоновлення України як суверенної держави, яка має свій Основний закон. Основний закон нової вільної України, насамперед, задекларував ті демократичні перетворення, що відбулися. Він не лише своїм змістом, а самим фактом свого існування перекреслив авторитарне минуле та дав початок нової історії України.

     Конституція України 1996 року, стала першою загальновизнаною у всьому світі Конституцією незалежної Української держави. Вона визначає основи суспільного і державного ладу, права і свободи людини і громадянина, порядок організації і функціонування органів державної влади.


 


     Конституція увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності й демократії, гарант незалежності й соборності України. Тому, що це не лише Закон законів, це - серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства.

     До цієї дати в бібліотеці представлена книжково-ілюстративна виставка "Конституція - основний закон нашого життя", де представлена література надає можливість кожному читачеві ознайомитися з важливим значенням Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу. Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції.




     Нехай демократичні основи, що були закріпоені в Основному Законі, стануть реаліями нашого сьогодення, а дух Законності сприяє процвітанню України. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий