вторник, 10 августа 2021 г.

Любко Дереш - унікальна персона у світі сучасної української літератури

                                                        Літературна добірка



       10 серпня 1984 року в м. Пустомити Львівської області, народився сучасний український письменник Любко Дереш.

      Навчався в  середній школі №2 м. Пустомити, потім закінчив Львівський фізико-математичний ліцей та економічний факультет Львівського університету.

      Перша публікація - роман "Культ" у часописі "Четвер" (2002). Потім вийшли романи "Поклоніння ящірці"(2002), "Архе"(2005), "Намір"(2006), "Трохи пітьми"(2007), "Миротворець"(2013) та інші.

       Його твори перекладалися кількома європейськими мовами (німецькою, польською, італайською, сербською тощо); роман "Культ" був представлений на Лейпцизькому книжковому ярмарку 2005 року. У 2009 році роман Дереша "Культ" видано французською у видавництві "Сток".

      Любко Дереш - один із найвідоміших сучасних українських авторів. Головні герої його творів - підлітки та цікаві історії з їхнього життя. Автор намагається правдиво показати життя героїв.  Він, як і герої його книг, завжди в пошуку - вивчає духовні традиції світу, мандрує, живе так, аби життя саме ставало літературою...Дереш - письменник нового покоління, який має власний, ні до кого не подібний стиль. Складається враження, ніби він пише про себе, - але в його романах себе впізнають тисячі читачів. 

      В фонді Артелярщинської бібліотеки є дві книги Любка Дереш - це "Трохи пітьми" та "Миротворець". Тож запрошую читачів  приєднатися до читання чудових книг автора.




      "Миротворець" - нова книга молодого українського письменника складається з двох повістей та оповідання. Перед нами постає зовсім несподіваний і трохи загадковий Любко Дереш... Так це дуже дивна історія, сумна та загадкова. Вона не має ані свідків, ані спостерігачів, але ж звідкись ми її знаємо.




      "Трохи пітьми" - цей твір не можна вважати ані художнім, ані терапевтичним - жодної з таких цінностей до нього не закладалося. Записи, що містяться у цій книзі, - не більше, ніж картографія певних теренів людської свідомості. Можливо, для тих психотуристів, у кого є досвід орієнтації на місцевості, матеріал стане в пригоді.

Комментариев нет:

Отправить комментарий