четверг, 29 июля 2021 г.

Дружба єднає щирі серця

  


    30 липня ми відзначаємо одне з найважливіших свят усього людства - Міжнародний День дружби між державами, культурами та всіма людьми на Землі.

      Свято це зовсім молоде. Лише в 2011 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про його проведення. "Дружба між народами, державами і окремими особами може надихнути на зусилля із забезпечення миру і дає можливість побудувати мости між суспільствами, які шанують культурну різноманітність", наголошується в документі.

     Ідея святкування Міжнародного дня дружби виникла в організації ЮНЕСКО, що займається питаннями культури, освіти та науки.




     Цей день покликаний зміцнити дружбу між народами світу, показати,що люди, їх погляди, переконання, культури хоч дуже різні, проте рівні між собою та заслуговують поваги. Дружба є найважливішим елементом, як взаєморозуміння, так і гарних, добросусідських відносин.

     Читаючи книги, подорожуючи, дивлячись телевізор, чи просто мандруючи інтернетом, ми знайомимося з цікавими традиціями, звичаями та досягненнями різних народів світу. Терпимість до інших націй, прагнення до пізнання різноманітних культур сприяють збереженню миру на Землі, що так важливо для щасливого майбутнього нашої планети.




     На даний момент, з повною відповідальністю і повагою ми можемо стверджувати, що дружба дійсно не має меж. Ці унікальні людські взаємини виступають спражнім двигуном толерантності, зміцнення життєствердних ідей, обміну культурних традицій і досягнень в ім'я миру та розвитку. У цей день ми приєднуємось до привітань на адресу всіх наших друзів! Бажаємо Вам радості і міцної дружби! Тож обов'язково і ви привітайте своїх близьких з Міжнародним Днем дружби та побажайте їм щастя, миру та взаєморозуміння




                                            Дружба - це не подарунок,

                                            Дружбу треба заслужити,

                                            І тому в День Дружби

                                           Всім бажаю не забути:

                                           Зателефонуйте своїм близьким,

                                           Побажайте їм добра

                                           І тоді ті побажання

                                          До вас повернуться сповна!

Комментариев нет:

Отправить комментарий