четверг, 21 апреля 2022 г.

Так натхненно дзвонять дзвони Великодні

                                   Народознавча виставка





     Великдень - це найбільше свято в житті православної людини. Саме в цей день радують і люди, і природа. Однак за всім зовнішнім фарсом і не завжди щирою радістю ми забуваємо про глибокий сенс, який був закладений в святкування цього світлого свята. Хрисове Воскресіння, в першу чергу, пов'язано з вірою в спокутування страждань. Воскресіння Христа стало свого роду, яскравим показником доброти. Народ знайшов надію на порятунок, прощення гріхів, зцілення і вічне життя в раю.

      Великоднє свято пов'язане із воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом і світла над тінню. Христос вчить нас воскрешати себе мудрістю і терпимістю.


     Українці відроджують та свято бережуть свої національні традиції, уявлення про весняне пробудження, про невмирущість вічно живого духу нашого народу.

     Всі ми прагнемо Великоднього дива і воно обов'язково прийде, постукає в наші двері наповнить життя світлом і радістю. Ми віримо, що Боже благословення буде відлунювати Великодніми дзвонами, надією і перемогою. Навіть у цей тривожний для нашої країни час ми не зраджуємо нашим традиціям.

     Тож у ці святкові дні Воскресіння Христового пропонуємо користувачам бібліотеки переглянути онлайн виставку "Великдень - світле свято християн".




Комментариев нет:

Отправить комментарий