четверг, 21 апреля 2022 г.

Чорнобиль вічно берегтиме хрест своєї чорної біди

 

                                     Година національної жалоби




Ми живемо, ми будем жити,

                                              Ні, ми не підем в небуття!

                                             Зумівши атом погасити

                                            Здолаєм біди ми життя!

                                                                       В.Куксань

 

     З кожним роком все далі відходять у минуле події, пов’язані з аварією на Чорнобильській АЕС, - найбільшою у світі техногенною та екологічною катастрофою. Ця техногенна катастрофа стала причиною забруднення радіацією мільйонів гектарів земель, лісів та водойм, сотні тисяч людей втратили здоров’я.



     Україна і світ тільки з роками відкрили справжні масштаби  цієї трагедії. Проте, скільки б не пройшло часу, все одно чорнобильська біль чорною гіркотою осідає в душах українців, ця трагедія навіки оселилась в людських серцях. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Чорнобильська трагедія жорстоко нагадує нам про те, що люди ще не зовсім освоїли могутню енергію атома.

       Памятаємо, що в серці треба мати милосердя, щоб приходити на допомогу тим, хто її потребує. А також бути патріотом, щоб у потрібну хвилину стати на захист України, прийняти правильне рішення, насамперед, думати про тих, хто нас оточує, а не про себе, бути чесним і сміливим, бути людьми, гідними свого народу і не зганьбити його, любити і берегти рідну землю.

 Саме книги про Чорнобильську трагедію дозволять осмислити катастрофу, розкрити правду про події, перейнятися людським болем, людським стражданням. Вшановуючи пам’ять про героїв ліквідаторів бібліотека підготувала вистаку-реквієм «Як вічна рана цей страшний Чорнобиль».



Комментариев нет:

Отправить комментарий