вторник, 4 октября 2022 г.

Цей цікавий світ тварин

 



     Свято, яке святкують 4 жовтня в день пам'яті Святого Франциска Ассизського (він номер 4 жовтня 1226 року), релігійного мислителя і філософа, який проповідував любов до всього живого на землі. Треперне відношення до будь-якого прояву життя, до всіх істот,що живуть, здатність співчувати і відчувати їх - зробили його святим, шанованим у всьому світі. Рішення відзначати Всесвітній день тварин було прийняте 4 жовтня на Міжнародному конгресі прибічників руху захисту природи, який відбувся у Флоренсії в 1931 році. В Україні це свято відзначається з 2000 року.



     В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп'ютерними іграми. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі  - тварини. Вони очікують від нас уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя. Домашні улюбленці приносять у наш дім багато радості. Але  жива істота - це не іграшка, вона потребує постійної турботи та уваги. Ми повинні завжди пам'ятати  слова французського письменника Антуана де Сент-Екзюпері: "Ти завжди відповідаєш за тих, кого приручив".



     До уваги користувачів бібліотеки підготовлена  виставка-інсталяція "Цікавинки про тварин", де представлена  цікава література про домашніх улюбленців та догляду за ними.





     Діти були в захваті від літератури про  тварин, вони задавали питання, а також розповідали цікаві історії  про своїх домашніх улюбленців.

Комментариев нет:

Отправить комментарий