четверг, 13 октября 2022 г.

Захисник - наша слава, захисник - наша гордість. Ти надія держави й легендарна хоробрість

                    



                      День захисника України - 

                    Мужності й геройства свято.

                    І ми вклоняємося тим,

                    Хто літ тому назад багато

                    І тим, хто нині з автоматом

                    Наш спокій береже і захищає,

                    Всю нашу велику родину,

                    Рідну землю свою - Україну.



     День українського козацтва в Україні відзначають в день Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника і захисниць України, 14 жовтня згідно з Указом Президента України від 07.08.1999 року № 966/99.

     Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці, зокрема мали на Січі церкву на честь Покрови Пресвятої Богородиці.  На свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі.

     День українського козацтва - це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності.  Саме винекнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які неодноразово намагалися завоювати українські землі. День Покрова, 14 жовтня, святкується в усіх козацьких громадах світу дуже урочисто, з молеблями про живих, з панахидами про тих, хто відійшов в інший світ.

     Чорною хмарою нависла над людьми звістка: війна. Настали для народу тяжкі дні. Усе палає, земля здригається від вибухів снарядів і реву танків. Смерть, вогонь і попіл, руїни і страшну пустелю залишають після себе окупанти. Ворог спрямував свою смертоносну зброю проти кожного мешканця нашої країни, намагаючися знищити нас.

     Війна. Найважча. Найгірша. Та, що зруйнувала щасливе життя. На захист своєї Батьківщини піднявся весь народ. Усі, хто може тримати зброю - воюють. Проявляючи мужність і героїзм, захисники та захисниці в жорстоких боях відстоюють кожний клаптик рідної землі. Інші не покладаючи рук працюють заради перемоги.



      Ми з вами живемо в Україні, тому повинні знати і шанувати історію, традиції і культуру нашої держави. І в цей нелегкий час коли точаться бої на сході і півдні України, ми повинні бути справжніми патріотами, відстобвати єдність, суверенітет і незалежність України.

     Виховуючи повагу до захисників та захисниць української землі, до історичного минулого своєї держави, формування почуття патріотизму, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину, в бібліотеці увазі читачів представлено історичне досьє "Козацька слава не поляже, а про себе розкаже".






Комментариев нет:

Отправить комментарий