среда, 8 марта 2023 г.

Живе під сонцем любові Шевченкова весна

                                

                                               Виставка - портрет




                              Уклін тобі, Тарасе,

                              Великий наш пророче,

                              Для тебе вірно б'ється,

                              Те серденько дитяче.

                              За тебе вічно б'ється

                              За твої заповіти,

                              Чого батьки не зможуть,

                              Те зробим ми, їх діти.

    Минають роки і століття, змінюються вірування і погляди людей, а великі надбання мистецтва надовго переживають своїх творців. Дійсно, є в нашій літературі імена, що не потребують ні пишних шат красномовності, ані високих означень та епітетів, бо вони входять у свідомість кожного з нас із самого малечку, як голос матері, як сонячне світло, як подих рідних просторів. До них належить ім'я геніального українського поета Тараса Шевченка.

    Ми вшановуємо нашого геніального поета, який був і є нині совістю, голосом і піснею українського народу. Жоден поет світу не зрівняється з ним у величині своєї жертовної любові до свого народу.



     Тарас Шевченко вчора, сьогодні і зівтра залишається у серцях українців прикладом любові до свого народу, Батьківщини. Він учить малих і дорослих вивчати історію рідного краю, шанувати героїв, завжди бути готовим до боротьби за щасливе майбутнє, за справедливість, за честь України-матері.



     З метою виховання любові та пошани до творчості спадщини Т.Г.Шевченка, сприяння формуванню патріотично налаштованої особистості, розвитку творчих здібностей традиційно в бібліотеці проводяться заходи по вшануванню Великого Українця. Невмирущій славі генія українського народу присвячена  виставка-портрет "Живе під сонцем любові Шевченкова весна".












Комментариев нет:

Отправить комментарий