пятница, 31 марта 2023 г.

Сміх запорука здоров'я

 

                                                          Хвилина сміху





      Достовірно невідомо, як і в якій країні з'явився День сміху. Але сьогодні це вже не так важливо, оскільки 1 квітня вважається загальновизнаним святом гумору та веселощів. Існує безліч версій щодо походження Дня сміху. Деякі вчені стверджують, що вперше це свято відзначали в Англії, інші вважають, що Батьківщиною самого веселого свята є Франція чи Мексика. Не виключено, що в період зародження свята День сміху відзначали в честь весняного рівнодення. Святкування цієї події обов'язково супроводжувалося веселощами, жартами і розіграшами.

     Гумор - це не просто сміх, це - сміхотерапія! Дейл Карнегі, який вчив людей мистецтва спілкування та досягнення успіху, склав таку ціну усмішці: вона нічого не коштує, але дає багато. Вона збагачує тих, хто її отримує, і не збіднює тих, хто її дарує. Вона триває лише мить, але пам'ять про неї може лишатися назавжди.

     Світ сміху - це особливий сміх. Це світ,  у якому навіть зажурені очі починають сміятися. Українці були і є завжди щедрими на гумор і сатиру. Свого часу на Україні прославили такі видатні гумористи: Остап Вишня, творчість якого не залишає байдужими і сьогодні, його продовжують - Степан Олійник, Павло Глазовий.

     Народні гуморески, жарти передають нам життєвий досвід цілих поколінь. Народ не шкодує фарб. щоб висміяти ледарство, брехливість, неумілість. 

     В наш зовсім нелегкий час, з масою проблем різного характеру дуже важливо бути оптимістом та шукати позитив в чомусь. Але вірити в краще потрібно, і не тільки вірити, але й вносити самому щось хороше та веселе в наше повсякденне життя.

     До Дня сміху в бібліотеці увазі читачів підготовлена виставка книг українських письменників-гумористів "Гумор - це не просто сміх, це - сміхотерапія".




Комментариев нет:

Отправить комментарий