вторник, 11 июля 2023 г.

Наш улюблений шоколад

                      

                                               Інформаційний колаж



     Всесвітній день шоколаду відзначається щорічно 11 липня - в рознал спекотного літа. День шоколаду - свято зовсім молоде. З`явилося воно тільки в 1995 році, завдяки великим любителям шоколаду - французам. Ідея припала до душі ласунам і за межами Франції. В результаті, сьогодні День шоколаду святкується в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні. В Україні це свято почали відзначати з 2016 року.



  Наукою встановлено той факт, що в шоколаді є елементи, які сприяють як відпочинку, так і психологічному відновленню людини.  Темні сорти шоколаду сприяють викиду ендорфінів - так званих гормонів щастя, які впливають на центри задоволення, покращуючи настрій і підтримуючи тонус організму. Шоколад багатий поживними речовинами, в тому числі жирами, а значить і калоріями. Основною сировиною для виробництва шоколаду є какао-боби.

     В наш час шоколад став частиною життя практично кожної людини, тому, сьогодні в Артелярщинській сільській бібліотеці пройшов День шоколаду. Присутні слухали про історію виникнення, цікаві факти, легенди та способи приготування шоколаду. А також прийняли участь в конкурсі-дегустації "Блискуча солодка феєрія". Тож, ласуйте шоколадом будь-де й будь-коли, самі із друзями, і він додасть вам життєвих сил, бадьорості та просто гарного настрою!





     











Комментариев нет:

Отправить комментарий