пятница, 8 марта 2024 г.

Живуть, Кобзаре любий між нас і голос твій, і пензель твій, і слово

 

                                               Година художнього слова



                                       Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття,

                                       І голос твій нам душі окриля.

                                      Встає в новій красі, забувши лихоліття,

                                      Твоя, Тарасе, звільнена земля...

                                                 /Василь Симоненко/




      9 березня - день народження провідника української культури, великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка. У національній свідомості кожного українця Тарас Шевченко займає місце національного героя, апостола правди і свободи, нескореного борця за волю України. Людина, яка не просто творила, а надихала до патриотизму, боротьби за правду, свободу та гідне майбутнє нової країни.

     Тарас Шевченко - один з найголовніших постатей української культури, який поклав життя на вівтар служіння своєму народові, як і сьогодні, наші вірні сини і доньки кладуть життя за нашу свободу. Нехай його слова і вірші й надалі будуть дороговказом для життя кожному українцю, щоб наші діти та онуки отримали у спадок державу, яку заповів нам Великий Кобзар.




     Як для нас, так і для всього світу Шевченко - це Україна, а Україна - це Шевченко, тому 210-й день народження Тараса Шевченка - це привід не лише вшанувати пам'ять великого Кобзаря, але й згадати творчість, яка не втрачає своєї актуальності у наші дні. Тому в нашій бібліотеці до дня народження Великого Кобзаря проведена година художнього слова "Живуть, Кобзаре любий між нас і голос твій, і пензель, і слово", де читачі з задоволенням переглянули тематичну виставку творів Тараса Шевченка, а бібліотекар у своїй розповіді розкрила велич українського генія, місце Кобзаря в нашій сучасності, на прикладі життя й діяльності Шевченка виховувати любов до рідної землі, свого народу, його мови й культури, усвідомлення власної ролі й відповідальності в майбутньому за долю нашої держави.










Комментариев нет:

Отправить комментарий