суббота, 1 апреля 2023 г.

Книгу цікаву погортай, у світ казковий завітай

                                                     Літературна мандрівка



      На початку квітня діти і дорослі вього світу святкують день народження дитячої книги. З моменту появи на світ людина починає вчитися. Вона вчиться ходити, говорити, пізнає навколишній світ. Книга! Вона поруч із самого народження. Перші казки, вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає нам про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі країни. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.

     Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнано Г.К.Андерсена, автора всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих : "Снігова королева", "Гидке каченя". "Кресало" та інших. Його казки перекладені більш ніж 150 мовами світу, вони стали основою для численних екранізацій, мультфільмів, балетів. В день народження Г.К.Андерсена, 2 квітня, за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги відзначається Міжнародний День дитячої книги.




     Книга - одне з найбільших див, створених людиною. З книги ми дізнаємося про минуле та день сьогоднішній, вона веде нас у захоплюючу подорож по країні Знань: розповідає про те, як вирощують хліб і зводять будинки, варять сталь і приборкують ріки. Як не можна жити без повітря, води та хліба, так не можна жити і без книги. Недарма і прислів'я є "Хліб годує тіло, а книга - розум".

     "Книга - це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе", - писав український педагог В.Сухомлинський, підкреслюючи надзвичайно важливу роль дитячої книги у формуванні світогляду підростаючого покоління. Чи стане книга духовною скарбницею для кожної дитини - залежить від нас, дорослих.



     Дитячі твори - це дивовижний та безмежний чарівний світ, який діти відкривають для себе саме завдяки книзі. Тож у Міжнародний  день дитячої книги бажаємо, аби на ваших книжкових полицях завжди було багато цікавих книг.

     З нагоди свята в бібліотеці для молодших читачів, була проведена літературна мандрівка "Книгу цікаву погортай, у світ казковий завітай". Юні читачі із задоволенням  слухали розповідь бібліотекаря про історію створення книги, відгадували загадки, згадували прислів'я та приказки про книгу, а також переглянули запропоновану книжкову виставку "Є на світі казкова країна".














     

Комментариев нет:

Отправить комментарий