суббота, 24 февраля 2024 г.

Україна на лінії вогню

 

                                                                                                 Маяки пам'яті


                                    Наша зброя - це наша правда, а наша правда в тому,

                                               що це наша земля, це наша країна, наші діти,

                                                                          і ми все це будемо захищати.

                                                /Президент України Володимир Зеленський/




     Широкомасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року принесло війну на всю територію України.У спротиві російському агресору Український народ продемонстрував світові приклад  мужності, стійкості,сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.

      Росія розв'язала проти України імперіалістичну, загарбницьку війну, спрямовану не лише на захоплення території, а й на знищення української державності, нашої національної ідентичності, геноцид українського народу. Російська держава й ідеологія рашизму, яку сповідує російський політикум і підтримує більшість пересічних росіян, офіційно заперечують існування українців як окремої нації, а ті, хто не погоджуються з цим, підлягають фізичному знищенню.




     На тимчасово окупованих українських територіях росіяни повторюють найгірші практики нацизму - масові розстріли, депортації, знущання над цивільним населенням, розкрадання приватної власності, культурної спадщини, музейних колекцій. Не маючи спроможності перемогти на полі бою, російська держава-терорист вдається до варварських обстрілів українських міст і критичної інфраструктури. Більшість ракетних атак націлені на цивільні об'єкти. 

      Героїчний опір українців - це не лише боротьба за фізичне виживання українського народу та свободи країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, національну ідентичність і цінності як частину європейську. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу. Перемога України - запорука світової стабільності.

     Ми вдячні союзникам за потужну військову, політичну, економічну, фінансову та гуманітарну підтримку. Українці вистояли й довели свою спроможність перемагати російську військову агресію. Ми боротимемось, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметер української землі. Тож наше суспільство має й надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором і розбудови демократії правової держави в сім'ї європейських народів.






     

Комментариев нет:

Отправить комментарий